ARKIB BERITA 2012 ARKIB BERITA 2012

Kursus Motivasi / Pengurusan Kewangan Dan Ilmu Keluarga

Projek AZAM Tani adalah salah satu daripada inisiatif di bawah Program 1AZAM yang diperkenalkan oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM).

Peringatan Musim Banjir

Musibah banjir boleh mengancam nyawa dan ekonomi negara. Bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini, KADA menasihatkan agar orang awam sentiasa patuhi nasihat dan arahan yang dikeluarkan oleh pihak...

Mesyuarat Agung PPK Alor Mas Kali Ke 34

19 Julai 2012 – Majlis perasmian Mesyuarat Agung Tahunan PPK Alor Mas kali ke 34 telah diadakan bertempat di PPK Alor Mas..

Mesyuarat Agung PPK Kubang Sepat Ke 44

18 Julai 2012 – Mesyuarat Agung PPK Kubang Sepat kali ke 44 telah diadakan dan majlis telah dirasmikan oleh Dato’ Haji Hanafi Bin Mamat, Pengerusi Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen Pasir Mas..

39 Peserta Azam Tani Pasir Mas Dapat Bantuan RM 312,000

Seramai 39 Azam Tani dalam kawasan KADA Jajahan Pasir Mas menerima pelbagai bantuan berjumlah RM 312,000 bagi membantu mereka meningkatkan pendapatan..

Program Turun Padang Meninjau Krisis Bekalan Air

Program turun padang Pengerusi KADA, Pengurus Besar KADA dan Pegawai Kanan KADA bagi meninjau krisis bekalan air di rumah pam Kemubu..

Mesyuarat Agung ke-34 PPK Bukit Jawa

2 Julai 2012 – Mesyuarat Agung ke-34 PPK Bukit Jawa telah diadakan di Selising dan telah dirasmikan oleh Pengurus Besar KADA, YABrs. Tuan Haji Ibrahim bin Mat.

Lawatan MOA Azam Tani

3 Julai 2012 – Lawatan MOA Azam Tani telah diadakan dan antara acara sepanjang lawatan tersebut ialah peserta lawatan telah dibawa untuk melihat ladang pertanian..

Majlis Penutup Sukan KADA

7 Julai 2012 – Majlis Penutup Sukan Tertutup KADA telah diadakan bertempat di Kompleks Sukan Panji, Kota Bharu. Majlis telah bermula pada pukul 12.00 tengahari dan perasmian penutup telah...

Perhimpunan Pagi Warga KADA 2012

1 Jan 2012 – Perhimpunan Pagi Warga KADA telah diadakan pada 1 Januari 2012 di Dewan Serbaguna, Ibu Pejabat KADA bersama Pengerusi KADA iaitu YBhg Tan Sri Datuk Seri Panglima Annuar Hj Musa...

Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) Bersama Rakyat

29 Mac 2012 – Satu Majlis MOA Bersama Rakyat telah diadakan bertempat di Padang Awam Taman Guru, Pintu Geng, Kota Bharu..

Majlis Perhimpunan Bulanan Bersama YB Menteri Pertanian

29 Mac 2012 – Perhimpunan warga MOA bersama YB. Datuk Seri Noh Hj. Omar, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia telah diadakan bertempat di Auditorium Kebudayaan dan Kesenian Negara,...

Kursus Transformasi Ke Arah Kecemerlangan Bagi Kumpulan Sokongan

Kursus Transformasi ke Arah Kecemerlangan bagi kakitangan kumpulan sokongan KADA telah diadakan pada 8-10 April 2012 bertempat di Pusat Latihan KADA Lojing.

Majlis Pembahagian Hasil Padi dan Zakat

13 April 2012 – Majlis Pembahagian Hasil Padi dan Zakat bagi Projek Ladang Merdeka Jabil Musim I/2011 telah berlansung di Pejabat Ladang Merdeka Jabil, Ketereh...

Majlis Pelancaran Rural Transformation Centre dan Karnival RTC

4 Mei 2012 - YAB Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Hj Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia telah merasmikan Rural Transformation Centre (RTC) Kelantan bertempat di RTC Kelantan, Kota Bharu...

Mesyuarat Agung PPK Tanjung Puri

19 Jun 2012 – Mesyuarat Agung PPK Tanjung Puri telah diadakan bermula pada pukul 9.00 pagi bertempat di PPK Tanjung Puri.

Majlis Ramah Mesra Lundang Paku Beta

12 Jun 2012 – Satu Majlis Ramah Mesra telah diadakan bertempat di Lundang Paku Beta, Kelantan..

Majlis Pembahagian Hasil Padi dan Zakat

25 April 2012 – Majlis pembahagian hasil padi dan zakat bagi Projek Ladang Merdeka Meranti, Senor dan Bakong Musim I/2011 telah diadakan bertempat di Pejabat Ladang Merdeka Meranti, Pasir Mas.